80-luvun amerikkalaiset pop hitit

80-luku oli merkittävä vuosikymmen popmusiikille Yhdysvalloissa, ja se tuotti useita ikonisia pop-hittejä, jotka ovat edelleen suosittuja tänä päivänä. 80-luvun hitit soivat yhtä vieläkin monissa kodeissa.

Tässä muutamia tunnettuja amerikkalaisia pop-hittejä 80-luvulta:

  • Michael Jackson – ”Billie Jean”, ”Beat It”, ”Thriller”
  • Madonna – ”Like a Virgin”, ”Material Girl”, ”Papa Don’t Preach”
  • Prince – ”When Doves Cry”, ”Kiss”, ”Purple Rain”
  • Whitney Houston – ”How Will I Know”, ”I Wanna Dance with Somebody”, ”Greatest Love of All”
  • Cyndi Lauper – ”Girls Just Want to Have Fun”, ”Time After Time”
  • Bon Jovi – ”Livin’ on a Prayer”, ”You Give Love a Bad Name”, ”Wanted Dead or Alive”
  • Guns N’ Roses – ”Sweet Child O’ Mine”, ”Welcome to the Jungle”, ”Paradise City”
  • Bruce Springsteen – ”Born in the U.S.A.”, ”Dancing in the Dark”, ”Glory Days”
  • Huey Lewis and the News – ”The Power of Love”, ”Stuck with You”, ”Hip to Be Square”
  • Tina Turner – ”What’s Love Got to Do with It”, ”Private Dancer”, ”We Don’t Need Another Hero”

Nämä kappaleet edustavat vain pientä osaa 80-luvun amerikkalaisesta popmusiikista, joka oli monipuolista ja vaikutti merkittävästi musiikkiteollisuuteen ja pop-kulttuuriin yleisesti. 80-luku oli aikaa, jolloin musiikkivideot tulivat suosituiksi ja merkittäviksi pop-kappaleiden markkinoinnissa, ja monet näistä kappaleista tekivät myös ikonisia musiikkivideoita, jotka vaikuttivat popkulttuuriin ja visuaaliseen tyyliin.

Michael Jackson

Michael Jackson (1958-2009) oli yhdysvaltalainen pop-muusikko, lauluntekijä, tanssija ja näyttelijä. Hän oli yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja menestyneimmistä artisteista.

Jackson aloitti musiikkiuransa jo lapsena, kun hän esiintyi yhdessä veljiensä kanssa The Jackson 5 -yhtyeessä. Hän aloitti soolouransa 1970-luvulla ja jatkoi menestyksekästä uraansa 1980-luvulle ja 1990-luvulle asti.

Jacksonin musiikki oli tunnettu monipuolisesta tyylistään, joka yhdisteli poppia, rockia, soulia, funkia ja hip hopia. Hänen kappaleensa olivat usein tarttuvia ja tanssittavia, ja hän oli tunnettu myös tanssitaidoistaan, kuten moonwalkista.

Jacksonin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Thriller”, ”Billie Jean”, ”Beat It”, ”Man in the Mirror” ja ”Black or White”. Hän oli myös tunnettu lavashow’istaan ja musiikkivideoistaan, joista erityisesti ”Thrillerin” musiikkivideo on edelleen yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista musiikkivideoista.

Jacksonin yksityiselämä oli myös usein julkisuuden kohteena, ja hän joutui syytteeseen useista rikoksista, kuten lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän kuoli äkillisesti vuonna 2009 sydämenpysähdykseen.

Michael Jacksonin vaikutus pop-musiikkiin on ollut merkittävä, ja häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä pop-muusikoista ja esikuvista.

Cyndi Lauper

Cyndi Lauper on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi 1980-luvulla. Hänen musiikkiaan on luonnehdittu popiksi, rockiksi, new waveksi ja punkiksi.

Lauperin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Girls Just Want to Have Fun”, ”Time After Time”, ”True Colors”, ”She Bop” ja ”All Through the Night”. Hänen musiikkinsa oli tunnettu monipuolisesta tyylistään ja hänen vahvasta äänestään.

Lauperin musiikki oli usein vaikutteita naisasialiikkeestä, ja hän oli tunnettu myös eksentrisestä ja värikkäästä tyylistään. Hän oli myös yksi ensimmäisistä artisteista, joka käytti musiikkivideoita menestyksensä edistämiseen, ja hänestä tuli nopeasti yksi 1980-luvun tunnetuimmista pop-tähdistä.

Lauperin ura on jatkunut edelleen, ja hän on julkaissut useita studioalbumeita ja tehnyt yhteistyötä muiden artistien kanssa. Hän on myös ollut mukana hyväntekeväisyystyössä ja tehnyt työtä muun muassa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Cyndi Lauperin vaikutus pop-musiikkiin on ollut merkittävä, ja hänen musiikkinsa ja tyylinsa ovat inspiroineet useita muita artisteja.

Huey Lewis and the News

Huey Lewis and the News on yhdysvaltalainen rock-yhtye, joka perustettiin Kaliforniassa vuonna 1979. Yhtye tuli tunnetuksi 1980-luvulla, kun se julkaisi useita menestyslevyjä ja listahittejä.

Huey Lewis and the Newsin musiikki on rock-pohjaista, ja se yhdistelee vaikutteita bluesista, soulista ja R&B:stä. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”The Power of Love”, ”Stuck with You”, ”Hip to Be Square” ja ”Heart and Soul”.

Yhtyeen menestys perustui tarttuvien kappaleiden lisäksi myös Lewisin karismaattiseen esiintymistyyliin ja yhtyeen kykyyn sovittaa yhteen erilaisia musiikkityylejä. Huey Lewis and the News oli myös aktiivinen musiikkivideoita tekevä yhtye ja oli yksi 1980-luvun tunnetuimmista rock-yhtyeistä.

Huey Lewis and the Newsin ura jatkui 1990-luvulle asti, mutta yhtyeen jäsenten terveysongelmat ja riidat johtivat pitkään taukoon vuosikymmenen lopulla. Yhtye on kuitenkin esiintynyt uudelleen vuodesta 2018 alkaen.

Huey Lewis and the Newsin vaikutus 1980-luvun musiikkiin on ollut merkittävä, ja yhtyeen musiikki ja tyyli ovat inspiroineet useita muita artisteja.

Jätä kommentti