Metallica – kun millään muulla ei ole väliä

Metallica on amerikkalainen heavy metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 1981. Yhtyeen perustivat laulaja ja rytmi-kitaristi James Hetfield ja rumpali Lars Ulrich. Yhtyeen nykyinen kokoonpano koostuu Hetfieldistä, Ulrichista, leadkitaristi Kirk Hammettista ja basisti Robert Trujillosta. Metallica on yksi maailman menestyneimmistä ja tunnetuimmista rock-yhtyeistä, jolla on miljoonia faneja ympäri maailmaa.

Metallica on tunnettu sen innovatiivisesta lähestymistavasta heavy metal -musiikkiin. Yhtye on tunnustettu yhtenä ”Big Four” -ryhmästä, joka sisältää neljä suurinta thrash metal -yhtyettä, mukaan lukien Anthrax, Megadeth ja Slayer.

Mistä Metallica tulee

Metallica perustettiin Los Angelesissa, Kaliforniassa, mutta muutti myöhemmin San Franciscoon, joka on ollut yhtyeen koti suurimman osan sen urasta. Yhtyeen jäsenet ovat kotoisin eri puolilta Yhdysvaltoja, mukaan lukien Kalifornia, Arizona ja New York. Yhtyeen musiikki on vaikuttanut merkittävästi heavy metal -genreihin ympäri maailmaa.

Millaista musiikkia Metallica on julkaissut

Metallica on tunnettu sen monipuolisesta musiikista, joka vaihtelee nopeasta ja aggressiivisesta thrash metalista melodisempaan ja progressiivisempaan heavy metaliin. Yhtyeen musiikki on kehittynyt vuosien varrella, ja se on sisältänyt elementtejä monista eri genreistä, mukaan lukien hard rock, progressiivinen rock, speed metal ja blues.

Yhtye on julkaissut yhteensä 10 studioalbumia, useita live-albumeja, EP:tä ja kokoelmia. Yhtyeen ensimmäinen albumi ”Kill ’Em All” julkaistiin vuonna 1983, ja se oli merkittävä thrash metal -genren kehitykselle. Yhtyeen viimeisin albumi ”Hardwired… to Self-Destruct” julkaistiin vuonna 2016.

Mitkä ovat Metallican hitit

Metallica on tunnettu monista hiteistään, jotka ovat saavuttaneet suurta menestystä maailmanlaajuisesti. Yksi yhtyeen tunnetuimmista kappaleista on ”Enter Sandman”, joka on yhtyeen ”Black Albumilta” vuodelta 1991. Kappale on yksi yhtyeen suurimmista hiteistä ja se on saavuttanut platinalevyn myynnin Yhdysvalloissa.

Muita merkittäviä hittejä ovat ”Master of Puppets”, ”One”, ”Nothing Else Matters”, ”TheUnforgiven” ja ”Sad But True”. Nämä kappaleet ovat olleet merkittäviä yhtyeen uralla ja ovat auttaneet määrittämään yhtyeen soundin ja tyylisuunnan.

Onko Metallicalla muuta viihde-esiintymistä

Vaikka Metallica on parhaiten tunnettu musiikistaan, yhtye on myös osallistunut muihin viihdeprojekteihin. Vuonna 2004 yhtye esiintyi dokumenttielokuvassa ”Some Kind of Monster”, joka seurasi yhtyeen sisäisiä konflikteja ja äänitysprosessia ”St. Anger” -albumille.

Yhtye on myös esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa ja videopeleissä. Esimerkiksi vuonna 2013 Metallica esiintyi itsenäisessä konserttielokuvassa ”Metallica: Through the Never”, joka yhdisti live-esiintymisiä ja kerronnallista tarinaa.

Harrastukset

Metallica-yhtyeen jäsenillä on monia harrastuksia musiikin ulkopuolella. Esimerkiksi rumpali Lars Ulrich on tunnettu elokuvaharrastaja ja hän on toiminut elokuvatuottajana. Kitaristi Kirk Hammett on tunnettu kauhuelokuvien keräilijä ja hän on järjestänyt useita näyttelyitä kokoelmastaan.

James Hetfield on tunnettu autojen rakentamisesta ja hänellä on laaja kokoelma klassisia autoja. Basisti Robert Trujillo on intohimoinen surffaaja ja hän on tuottanut dokumenttielokuvan surffaajasta Jaco Pastoriusista.

Tyyli

Metallica on tunnettu sen omaleimaisesta tyylistä, joka yhdistää heavy metalin raakuuden ja melodisen musiikin. Yhtyeen musiikki on tunnettu sen voimakkaista rytmeistä, monimutkaisista kitarasooloista ja emotionaalisista lyriikoista.

Yhtyeen visuaalinen tyyli on myös ollut merkittävä osa sen identiteettiä. Yhtye on tunnettu sen tummasta ja rosoisesta imagosta, joka heijastaa sen musiikin teemoja ja tunnelmaa.

Henkilökohtainen elämä

Metallica-yhtyeen jäsenet ovat pitäneet henkilökohtaisen elämänsä suhteellisen yksityisinä. He ovat kuitenkin puhuneet julkisesti kamppailuistaan, kuten päihteiden väärinkäytöstä ja perhe-elämän tasapainottamisesta uransa kanssa.

Yhtyeen jäsenet ovat myös tunnettuja hyväntekeväisyystyöstään. Vuonna 2017 he perustivat All Within My Hands -säätiön, joka tukee erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöitä, kuten ruoka-apuohjelmia ja musiikkikasvatusta.

Yhteenveto

Metallica on yksi maailman tunnetuimmista ja menestyneimmistä heavy metal -yhtyeistä. Sen innovatiivinen lähestymistapa musiikkiin, lukuisat hitit ja omaleimainen tyyli ovat tehneet siitä ikonisen osan rock-musiikin historiaa. Yhtyeen jäsenet ovat myös aktiivisia hyväntekeväisyystyössä ja heillä on monia harrastuksia musiikin ulkopuolella. Vaikka Metallica on parhaiten tunnettu musiikistaan, yhtye on myös osallistunut muihin viihdeprojekteihin, mukaan lukien elokuvat ja televisio-ohjelmat.