Twisted Sister – musaa Nykissä jo 70-luvulla

Twisted Sister on amerikkalainen heavy metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 1972. Yhtyeen perusti laulaja Dee Snider, ja sen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat myös kitaristit Jay Jay French ja Eddie Ojeda, basisti Mark Mendoza ja rumpali A. J. Pero. Twisted Sister on tunnettu sen energisistä live-esiintymisistä ja yliampuvasta lavameikistä ja puvustuksesta.

Twisted Sisterin musiikki on sekoitus perinteistä heavy metalia, hard rockia ja punkia. Yhtye on tunnettu sen tarttuvista kappaleista ja Sniderin voimakkaasta ja karismaattisesta laulusta.

Mistä Twisted Sistertulee

Twisted Sister perustettiin New Yorkin Long Islandilla, ja se oli osa alueen vilkasta rock-klubien kohtausta 1970-luvulla. Yhtyeen jäsenet ovat kotoisin eri puolilta Yhdysvaltoja, ja heidän musiikkinsa heijastaa monia eri vaikutteita, mukaan lukien brittiläinen glam rock, amerikkalainen hard rock ja punk.

Millaista musiikkia Twisted Sister on julkaissut

Twisted Sister on julkaissut yhteensä kuusi studioalbumia, useita live-albumeja ja kokoelmia. Yhtyeen ensimmäinen albumi ”Under the Blade” julkaistiin vuonna 1982, ja se sai positiivisen vastaanoton heavy metal -fanien keskuudessa.

Yhtyeen musiikki on tunnettu sen voimakkaista kitarariffeistä, tarttuvista kertosäkeistä ja Sniderin voimakkaasta laulusta. Yhtyeen kappaleet käsittelevät usein teemoja kuten kapinaa, itseilmaisua ja yksilöllisyyttä.

Mitkä ovat Twisted Sisterin hitit

Twisted Sister on tunnettu monista hiteistään, jotka ovat saavuttaneet suurta menestystä maailmanlaajuisesti. Yksi yhtyeen tunnetuimmista kappaleista on ”We’re Not Gonna Take It”, joka on yhtyeen ”Stay Hungry” -albumilta vuodelta 1984. Kappale on yksi yhtyeen suurimmista hiteistä ja se on saavuttanut platinalevyn myynnin Yhdysvalloissa.

Muita merkittäviä hittejä ovat ”I Wanna Rock”, ”The Price”, ”Under the Blade” ja ”Burn in Hell”. Nämä kappaleet ovat olleet merkittäviä yhtyeen uralla ja ovat auttaneet määrittämään yhtyeen soundin ja tyylisuunnan.

Onko Twisted Sisterillä muuta viihde-esiintymistä

Vaikka Twisted Sister on parhaiten tunnettu musiikistaan, yhtye on myös osallistunut muihin viihdeprojekteihin. Vuonna 1985 yhtye esiintyi elokuvassa ”Pee-wee’s Big Adventure”, ja sen musiikkivideoita on esitetty laajasti MTV:llä. Yhtyeen laulaja Dee Snider on myös esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa ja elokuvissa, mukaan lukien ”Strangeland”, jonka hän myös kirjoitti.

Harrastukset

Twisted Sister -yhtyeen jäsenillä on monia harrastuksia musiikin ulkopuolella. Esimerkiksi laulaja Dee Snider on tunnettu radiojuontaja ja hän on isännöinyt useita radio-ohjelmia uransa aikana. Kitaristi Jay Jay French on myös tunnettu kolumnisti ja puhuja, joka on kirjoittanut useita artikkeleita musiikkiteollisuudesta.

Tyyli

Twisted Sister on tunnettu sen omaleimaisesta tyylistä, joka yhdistää heavy metalin raakuuden ja glam rockin teatraalisuuden. Yhtyeen musiikki on tunnettu sen voimakkaista rytmeistä, tarttuvista kertosäkeistä ja Sniderin voimakkaasta laulusta.

Yhtyeen visuaalinen tyyli on myös ollut merkittävä osa sen identiteettiä. Yhtye on tunnettu sen yliampuvasta lavameikistä ja puvustuksesta, joka heijastaa sen musiikin teemoja ja tunnelmaa.

Henkilökohtainen elämä

Twisted Sister -yhtyeen jäsenet ovat pitäneet henkilökohtaisen elämänsä suhteellisen yksityisinä. He ovat kuitenkin puhuneet julkisesti kamppailuistaan, kuten päihteiden väärinkäytöstä ja perhe-elämän tasapainottamisesta uransa kanssa.

Yhteenveto

Twisted Sister on yksi heavy metal -genren tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista yhtyeistä. Sen energiset live-esiintymiset, tarttuvat kappaleet ja omaleimainen tyyli ovat tehneet siitä ikonisen osan rock-musiikin historiaa. Vaikka Twisted Sister on parhaiten tunnettu musiikistaan, yhtye on myös osallistunut muihin viihdeprojekteihin, mukaan lukien elokuvat ja televisio-ohjelmat.