Musiikki on parasta viihdettä – jopa Euroviisuissa

Suomen Euroviisuedustaja 2023 on valittu Englantiin: Käärijä, kappaleellaan Cha Cha Cha

Euroviisut on laulukilpailu, jossa Euroopan maat kilpailevat keskenään musiikilla. Suomi on osallistunut kilpailuun ensimmäistä kertaa vuonna 1961 ja voittanut sen ainoastaan kerran vuonna 2006 Lordi-yhtyeen kappaleella ”Hard Rock Hallelujah”. Suomi on kuitenkin ollut usein mukana kilpailun finaalissa ja osallistunut yhteensä 53 kertaa. Viime vuosina Suomen edustajat ovat olleet esimerkiksi Saara Aalto, Darude ja Blind Channel. Suomen edustaja valitaan kansallisen Uuden Musiikin Kilpailun kautta, jossa useat artistit kilpailevat edustuspaikasta.

Suomi on ollut mukana Euroviisuissa vuodesta 1961 lähtien ja on osallistunut kilpailuun yhteensä 54 kertaa. Suomen ensimmäinen voitto Euroviisuissa saavutettiin vuonna 2006 Lordi-yhtyeen kappaleella ”Hard Rock Hallelujah”.

Suomen menestys Euroviisuissa on kuitenkin ollut vaihtelevaa. Vaikka suomalaiset artistit ovat tuoneet kilpailuun useita ikonisiksi muodostuneita kappaleita, kuten Marion Rungin ”Tom Tom Tom” (1973), Vesa-Matti Loirin ”Huilumies” (1980) ja Kuunkuiskaajien ”Työlki ellää” (2010), on myös ollut vuosia, jolloin Suomi ei ole päässyt finaaliin saakka.

Saara Aalto

Saara Aalto on suomalainen laulaja ja lauluntekijä, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2012 osallistuessaan Suomen X Factor -ohjelmaan. Hän sijoittui toiseksi kilpailussa ja saavutti valtavan suosion Suomessa. Aallon ura on sen jälkeen ottanut lentävän lähdön, ja hän on julkaissut useita albumeita ja singlejä, esiintynyt erilaisissa musikaaleissa ja voittanut monia palkintoja.

Aallon kansainvälinen läpimurto tapahtui vuonna 2016, kun hän osallistui Britannian X Factor -kilpailuun ja sijoittui kilpailun loppukilpailussa toiseksi. Sen jälkeen hän on esiintynyt useissa kansainvälisissä konserteissa ja tv-ohjelmissa.

Vuonna 2018 Aalto edusti Suomea Euroviisuissa Lissabonissa kappaleella ”Monsters”. Kappale pääsi finaaliin, ja Aalto sijoittui lopputuloksissa kolmanneksi. Aalto on myös esiintynyt useissa musikaaleissa, kuten ”The Voice of Finland”, ”Hairspray”, ”Grease”, ”Wicked” ja ”Chicago”.

Darude

Darude on suomalainen DJ ja musiikkituottaja, jonka oikea nimi on Ville Virtanen. Hän tuli tunnetuksi maailmanlaajuisesti vuonna 1999 julkaisemallaan trance-musiikkikappaleella ”Sandstorm”, joka on yksi kaikkien aikojen suosituimmista elektronisen musiikin kappaleista. Daruden musiikki on yhdistelmä trancea, housea ja teknomusiikkia. Hän on julkaissut useita albumeita ja kappaleita ja tehnyt yhteistyötä useiden muiden artistien kanssa. Darude on myös usein esiintynyt eri festivaaleilla ja klubeilla ympäri maailmaa.

Suoratoiston aikakaudella musiikin kuluttaminen on muuttunut.

Suoratoiston aikakaudella musiikin kuluttaminen on muuttunut merkittävästi. Aiemmin musiikkia kuunneltiin pääasiassa CD- ja vinyylilevyiltä tai radiosta, ja tietokoneen ja internetin yleistyttyä myös lataamalla musiikkia erilaisilta verkkosivustoilta. Nykyään suoratoistopalvelut, kuten Spotify, Apple Music ja Tidal, ovat yleistyneet ja mahdollistavat rajattoman määrän musiikin kuuntelua maksamalla kuukausimaksun. Suoratoistopalveluiden myötä musiikin kuuntelu on entistä helpompaa ja käyttäjät voivat helposti löytää uutta musiikkia suosikkigenreistään tai -artisteiltaan. Lisäksi musiikin kuluttaminen on yhä enemmän mobiilipohjaista, ja käyttäjät voivat kuunnella musiikkia missä ja milloin vain älypuhelimillaan tai tableteillaan.

Jätä kommentti