Beast in Black ja japanilainen manga

Beast in Black soi välillä radiossa…. mutta jostain syystä lähempi tuttavuus bändiin jäi tekemättä kunnes…

6. toukokuuta 2021 japanilaisen mangan maailma menetti Kentaro Miuran, yhden heidän tärkeimmistä taiteilijoistaan ja eeppisen mangan ”Berserk” luojan. ”Berserk” on myynyt yli 50 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen myydyimmistä mangasarjoista.

Beast In Black -faneille ei ole mikään salaisuus, että mestari ja päälauluntekijä Anton Kabanen ammensi inspiraationsa ”Berserkistä” ja löydät nämä elementit jokaisesta Beast In Black -julkaisusta.

Beast in Black ja Broken Survivors

Tänään tulee kuluneeksi vuosi Kentaro Miuran ennenaikaisesta kuolemasta. Kabanen jakaa muutaman henkilökohtaisen ajatuksen: ”Me kaikki satutamme, me kaikki murrumme, me kaikki tunnemme surua ja syvää kipua, sillä se on haurauden ja herkän hinta. Mutta tällä samalla hauraudella ja herkulla voimme avata itsemme ystävällisyydelle, lempeydelle, ilolle, ymmärrykselle, empatialle, välittämiselle, kaipaukselle ja rakkaudelle. Uskon, että Kentaro Miura tiesi tämän erittäin hyvin, kun hän imbutoi Berserkin hahmonsa näillä ominaisuuksilla ja monimutkaisilla mutta helposti saatavilla olevilla emotionaalisilla syvyyksillä. Hän osasi saada sydämet sykkimään ja kuinka saada sielut resonoimaan, koska hän tunsi sen. Tämä teki Berserkistä merkityksellisen minulle ja epäilemättä myös monille muille omistautuneille ihailijoille. Siksi me, Beast In Black, pyrimme valmistamaan jotain ainutlaatuista kapseloidaksemme Kentaron inhimillisesti haavoittuvien hahmojen lämpimämmän ja lempeämmän puolen. Iankaikkisella rakkaudella ja kunnioituksella Kentaro Miuraa kohtaan esittelemme teille ylpeänä: ’BROKEN SURVIVORS’!

Beast In Black suoritti juuri 20-päiväisen headlining-kiertueen Pohjois-Amerikassa ja toimitti levynsä ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. He ovat tällä hetkellä Nightwishn kiertueella mukana tukevana bändinä, NMightwishin 11-päiväisellä Pohjois-Amerikan kiertueella, joka ulottuu Torontosta Los Angelesiin.

Kokoonpano:

Yannis Papadopoulos – laulu
Mate Molnar –  basso
Atte Palokangas – rummut
Kasperi  Heikkinen –  kitarat
Anton Kabanen – kitara, laulu

Vuonna 2021 Inferno haastatteli bändiä ja aloitusteksti kuului:

Miten rakennetaan täysillä iskevää melometallia? Simppelisti sulattamalla yhteen kyberpunkia ja heavy metalia – sekä italodiskoa, eurobeatiä ja videopelimusiikkia. Näin uskoo Beast in Blackiä luotsaava Anton Kabanen ja osoittaa väitteen todeksi bändin räväkän värikkäällä kolmannella albumilla.

Ei siis ole mikään ihme, että ennen kuin Beast in Blackin kolmas albumi Dark Connection on edes päätynyt soittimeen, se hyökkää päälle kansiensa värikkäällä kyberpunkin ja mangan yhteentörmäyksellä. 

Tämä täysin omanlaisensa kulttimaailma ei ole Kabaselle mikään uusi juttu. Oikeastaan se on ollut miehen tekemisissä läsnä lähes aina, viime aikoina vain hieman piileskellen. 

Beast in Black ja Emma-gaala

Beast in Black valittin vuoden 2022 ”Metal of the Year” eli Vuoden metalli-esitykseksi Emma-Gaalassa heidän Dark Connection levynsä kanssa.

Bändin keulahahmo Kabanen kertoo levystä mm. näin

Dark Connectionin vaikutteet purskahtelevat esille monista lähteistä.  Varsinkin Highway to Mars ja Moonlight Rendezvous ovat silkkaa Armitage III -animea ja hieman Blade Runnerin kuvastoa. Jopa biisien alkuspiikit ovat Armitagesta peräisin. Dark New World, To the Last Drop of Blood ja Broken Survivors ovat tällä kertaa ne Berserk-jatkumon biisit. Nekään eivät esittele kronologisesti Berserk-mangan tai -animen tarinoita, mutta sisältävät otteita niiden juonen eri vaiheista.

Heavy musiikki ja kolikkopelit

Saadaanko tulevaisuudessa nähdä siis toinenkin suomalainen raskaamman musiikin lähettiläs myös kolikkopelien teemana? Nyt uutuutena on tullut markkinoille juuri Lordin oma peli, mutta aiemmin on markkinoilla olleet pelattavissa myös mm. Kissin, Megadethin, Motörheadin, Sabatonin ja Guns and Rosesin omat pelit – paljon on kiinni monesta asiasta, mutta voisi kuvitella, että ainakin joitain pelistudioita saattaisi kiinnostaa Beast in Blackin ja mangan yhteys, josta kaikesta saisi irti melkoisen pelin varsinkin suomi-kasinoiden pelivalikoimiin.

Jätä kommentti