Pokeriammattilaisuus haaveena?

Pokeriammattilaisuus kuulostaa mielenkiintoiselta ja jännittävältä tavalta tienata elanto. Jännitystä ei takuulla puutu pokeriammattilaisen arjesta. Valitettavasti se ei kuulu helpoimpien ammattien joukkoon. Jos innokkuutta oppimiseen löytyy kärsivällisyyden lisäksi, voi onnekas päästä sillä tienesteille asti. Moni voittaa satunnaisesti, mutta pelitaktiikan hiominen siten, että voittoja jää käteen enemmän kuin tappioita, vaatii todellista rakkautta lajiin sekä riittävästi aikaa. Jokainen ammattilainen aloittaa jostakin, ja pokeriammattilaisuudesta haaveileva pääsee parhaiten alkuun tutustumalla nettipokerisivustoihin. Sivustojen kautta pääsee helposti peliin mukaan ja voi opiskella pelin saloja kotoa käsin. Sivustoilla on tarjolla uusille pelaajille erilaisia kasinotarjouksia ja bonuskoodeja, joiden avulla oman pokeriuran saa helposti käyntiin.

Vinkkejä aloittelijoille

Pokerissa voittaminen ei ole pelkästä onnesta kiinni, vaan oikean pelitaktiikan opettelu sekä taito lukea muita pelaajia parantavat voiton mahdollisuuksia jopa enemmän kuin onnettaren suosiossa paistattelu. Kannattaa aina aloittaa maltillisesti ja keskittyä siihen, että ymmärtää pelin kulun. Internetistä löytyy lukematon määrä erilaisia blogeja, opetusvideoita ja muuta materiaalia, joita aloittelijan kannattaa katsella. Ammattilaisten kokemuksia kuuntelemalla hyötyy paljon, sekä heiltä kannattaakin ammentaa vinkit ja niksit voitokkaaseen strategiaan. Sääntöjen huolellinen opiskeleminen kannattaa, sillä kun tunnet pelin mahdollisimman hyvin, kykenet myös seuraamaan pelin jokaista aihetta sekä suunnittelemaan omat siirtosi järkevimmällä mahdollisella tavalla. Käytännön kautta opetteleminen on luonnollisin ja nopein tapa kehittyä myös pokerissa. Itsetunto kasvaa taitojen mukana. Lisäksi tarvitaan omiin kykyihin luottamista. Nöyryyttä ei kannata unohtaa. Ei kannata kuvitella olevansa huippupelaaja parin voitetun pelin jälkeen. Pelkkä suurten voittojen tavoittelu kannattaa unohtaa, tärkeintä on kehittyä jatkuvasti ja omistautua lajille. Säännöllistä tienestiä ei kannata odottaa ennen kuin on antanut itselleen riittävästi aikaa kehittyä. Kiireellä ei saavuteta pysyviä tuloksia.

Bluffaaminen ja käden valinta

Bluffaamisella tarkoitetaan sitä, että pelaaja yrittää uskotella vastustajalleen, että hänellä on parempi käsi kuin todellisuudessa. Bluffaaminen on ovela strategia, joka pelottaa vastustajaa luopumaan kädestä tai panostamaan lisää. Pokeriammattilaiset harvemmin leikkivät bluffaamisella, mutta on tärkeää ymmärtää mistä siinä on kyse. Bluffaaminen kuuluu pokeriin, joten vaikka et itse sitä haluaisikaan harjoittaa, kannattaa se kuitenkin huomioida. Maltti on valttia myös pokerissa. Jatkuvasti voittaminen on mahdotonta, joten on tärkeää oppia tunnistamaan milloin kannattaa luovuttaa ja milloin on oikea hetki jatkaa pelaamista. Hyviä kortteja kannattaa odottaa kärsivällisesti, sillä se palkitaan, ja samalla säästytään turhilta hankalilta tilanteilta.

Rauhallinen suunnitelmassa pysyminen

Yksi tärkeimmistä säännöistä pokeria pelattaessa on johdonmukaisesti pelaaminen. Suunnittele oma strategiasi ja noudata sitä. Älä improvisoi tai kokeile spontaanisti uutta pelitapaa, sillä silloin yleensä tehdään virheitä. Noudata strategiaasi, vaikka se ei juuri sillä hetkellä tuottaisikaan isoa voittoa se voi pitkällä aikavälillä säästää tappioilta. Puuduttavan pitkän peliputken jälkeen strategian noudattaminen voi auttaa saamaan jättipotin. Tunteiden kuumeneminen ja hermostuminen eivät kuulu pokeripöytään. Tunteella pelatessa ote alkaa helposti lipsua ja virheitä syntyy herkemmin. Pyri pelaamaan pää kylmänä ja rauhallisin mielin. Häviöputki saattaa hikoiluttaa käsiä, mutta kannattaa muistaa silloinkin, että kontrollin menettäminen johtaa pahimmillaan tappioon. Huonolla tuulella ja stressaantuneena ei kannata pelata, sillä silloin keskittyminen on vaikeaa, eikä ajatus kulje yhtä hyvin kuin normaalisti.

Lopettaminen

Ammattilaisuuteen kuuluu myös se, että osaa arvioida omaa pelaamista realistisesti. Tällöin pystyy myös tunnistamaan ne hetket, jolloin on parasta lopettaa. Moni päättää jatkaa pelaamista tappioputken aikana, ja yrittää päästä takaisin voiton puolelle. Useinkaan tilanne ei päädy voittoon vaan tappiosta tulee entistä suurempi. Jos peli ei yksinkertaisesti kulje ja tappioita on takana useampi, ammattilainen lopettaa pelaamisen välttääkseen suuremmat tappiot. Aikalisän jälkeen pelaaminen sujuu taas paremmin. Uran jatkumisen kannalta on välttämätöntä osata tunnistaa rajansa sekä lopettaa pelaaminen, kun on sen aika.

Tiesitkö? Miten EU-kansalaisuus vaikuttaa suomalaisten pelaamiseen ja sijoittamiseen? Lue siitä ja muita ajankohtaisia uutisia sivustolta www.carnivalnews.net.

Jätä kommentti