Musiikkihuone omaan kotiin

Musiikin rauhoittavaa ominaisuutta voi hyödyntää myös sisustamisessa, Musiikki tuottaa aivoissa erilaisia reaktioita, joita on tutkittu useissa erilaisissa tutkimuksissa. Yhteenvetona voidaankin todeta, että sekä musiikin tuottaminen itse että musiikin kuunteleminen tuottavat aivoissa mielihyvähormonia, joka puolestaan saa meidät tuntemaan mielihyvää ja nostattaa samalla yleistä elämänlaatua. Vaikutusta voi tehostaa sillä, että kuuntelee mieluista musiikkia. Musiikin kuuntelulla on myös terveydellisesti merkitystä ja sen takia aikaa kannattaa raivata myös mielimusiikin kuuntelulle. Kiireisessä arjessa kaivataan usein rauhoittavia hetkiä itselle ja musiikin kuuntelu voi tarjota hyvän ratkaisun. Musiikin kuuntelulle kannattaakin varata sille sopiva paikka.

Musiikkihuone rauhoittumispaikkana

Joskus on ihanaa istahtaa alas ja rentoutua. Musiikin kuunteluun tai miksei myös soittamiseen ja laulamiseen varattu musiikkihuone tarjoaa upean ja viihtyisän rentoutumispaikan. Arjesta kannattaa raivata tilaa vain itselle. Mikäli koti ei ole kovin suuri, ei kannata huolestua vaan musiikin kuuntelulle voi varata myös pienen nurkkauksen vaikkapa olohuoneesta. Musiikkihuone voi olla myös rauhallinen paikka, joka on sisustettu musiikin kuunteluun sopivaksi. Stressiä on helpompi hallita, kun on oma rentoutumispaikka. Musiikkihuoneen toteuttamiseksi ei tarvita äänieristyslevytilausta tai muutakaan suurempaa rakennusprojektia. Usein muutama harkitusti aseteltu esine riittää. Tilaa voi myös halutessaan rajata kauniin sermin tai muun tilanjakajan avulla. Tärkeintä on luoda itselle sellainen paikka, jossa on hyvä rentoutua ja jossa arjen kiireet eivät pääse häiritsemään.

Varmista mukavuus

Musiikkihuoneen sisustamisessa ensin pitää miettiä, mihin kohtaan kotia oma rauhoittumispaikka rakennetaan. Tarkoituksena on rentoutua, joten kannattaa sijainti miettiä tarkkaan. Mikäli naapurissa riidellään usein, ei rauhoittumispaikkaa kannata valita heistä erottavan väliseinän viereen. Kannattaa myös muistaa, ettei musiikkihuoneen tarvitse olla kokonainen huone vaan riittää, jos jostain rauhallisen huoneen nurkasta löytyy riittävästi tilaa rentoutumispaikalle. Mikäli suunnittelu ei etene ja on vaikeaa tehdä päätöksiä, voi grillata ja tehdä herkkukääröjä tällä ohjeella. Musiikkihuone on rentoutumiseen tarkoitettu paikka, joten siellä tullaan todennäköisesti viettämään aikaa. Mukavuuteen kannattaa panostaa siten, että paikassa on mukava istua tai makailla. Tilaan voi varata kiikkutuolin, mukavan nojatuolin tai halutessaan vaikka sängyn tai patjan. Tärkeintä on, että huonekalun päällä on mukavaa olla ja mikään ei häiritse musiikin kuuntelua.

Musiikkihuoneen sisustaminen

Sisustamiseen valitaan sellaisia elementtejä, jotka ovat omaan makuun sopivia ja rauhoittavat mieltä. Mukavan nojatuolin viereen voidaan valita kookas viherkasvi suuressa ruukussa, tai kasveista pitävä voi perustaa pienen ruukkupuutarhan rentouttamaan ja luomaan tunnelmaa. Viherkasveja voi ostaa monesta eri paikasta. Joku voi haluta seinille suosikkiartistien julisteita. Mikäli rentoutuu parhaiten yksinkertaisessa tilassa ja pitää hämärästä, voi tilan jättää pelkistetysti ja luoda rentouttavan hämärän esimerkiksi pimennysverhojen avulla. Perhekeskeinen ihminen sisustaa rakkaiden valokuvilla, joita voi laittaa kehystettyinä tasoille ja tehdä kuvakollaasin seinälle. Tuoksuista pitävä voi luoda mieluisen tuoksumaailman eteeristen öljyjen avulla ja huonetuoksuja käyttämällä. Eri elementtejä voi sekoittaa täysin oman maun mukaisesti, kunhan musiikkihuoneesta tulee itselle miellyttävä.

Panosta äänentoistoon

Musiikkihuoneessa nimensä mukaisesti tärkeintä on musiikki ja sen kuunteleminen. Siksi kannattaakin panostaa siihen, että laadukkaat äänentoistolaitteet turvaavat musiikin kuuntelun parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli kotona on hälinää, kannattaa panostaa hyviin kuulokkeisiin. Äänentoistolaitteita löytyy hyvin paljon erilaisilla ominaisuuksilla ja jokaiselle sopivasta hintaluokasta. Vähemmälläkin pärjää, minimissään musiikkia voi kuunnella vaikkapa puhelimesta, mutta laitteistoon panostamalla saa nauttia paremmasta äänimaisemasta. Vastamelukuulokkeiden avulla voi peittää taustalla kuuluvaa hälinää. Rauhalliseen tilaan saa luotua oman äänimaailman kaiuttimien avulla. Mikäli musiikin kuuntelu ei ole se oma juttu, vaan enemmänkin soittaminen tai laulaminen, musiikkihuoneeseen valitaan laitteisto ja soittimet sen mukaisesti. Musiikkihuoneeseen voi panostaa juuri niin paljon tai vähän kuin itse haluaa. Tärkeintä se, että viihtyy ja rentoutuu kodissaan.

Jätä kommentti