Weranta- nykyaikainen tanssiorkesteri

Weranta on suomalainen iskelmäyhtye, joka on noussut yhdeksi kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimmista nimistä. Bändin musiikki on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteistä iskelmää, modernia poppia ja ripaus rock-asennetta, joka tuo heidän äänimaailmaansa energistä sykettä ja vahvaa tunnelmaa. Werannan kappaleissa on vahvasti läsnä suomalainen melankolia, joka yhdistyy kauniiseen melodiaan ja aitoihin, helposti samastuttaviin sanoituksiin. Heidän musiikkinsa luo kuulijoille syvän ja merkityksellisen kokemuksen, joka koskettaa tunteita monella tasolla.

Werannan tarina alkoi vuonna 2016 Kokkolassa, kun laulaja Esa Kinnunen ja pianisti Ossi Peltoniemi kohtasivat. Molemmat olivat opiskelleet musiikkia Keski-Pohjanmaalla, ja heitä yhdisti yhteinen intohimo suomenkieliseen musiikkiin ja halu perustaa yhtye, joka voisi tarjota laadukasta bändisoittoa ja unohtumattomia livekokemuksia. Tämä visio muodostui Werannan peruskiveksi, ja bändi kasvoi nopeasti viiden hengen kokoonpanoksi. Yhtye panostaa erityisesti live-esiintymisiin, joissa musiikin lisäksi visuaalisuudella on suuri rooli. Ossi Peltoniemi vastaa yhtyeen näyttävästä valoshow’sta, ja legendaarinen ääniteknikko Jari Saastamoinen varmistaa, että bändin soundi on aina huippuluokkaa.

Vuonna 2021 Weranta saavutti merkittävän menestyksen, kun heidän singlensä ”Mies tekee mitä tahtoo” nousi Radio Aito Iskelmän vuoden soitetuimpien kappaleiden joukkoon. Tämä oli suuri läpimurto bändille ja avasi heille uusia ovia kotimaisessa musiikkimaailmassa. Vuonna 2022 Weranta julkaisi Singletrilogian, joka käsittää kappaleet ”Väärä laulu”, ”Elämä etsii sut” ja ”Tulta ja tähtiä”. Nämä kappaleet ovat saaneet laajaa radiosoittoa ja vahvistaneet bändin asemaa suomalaisen iskelmän nousevana tähtenä. Trilogian tuotannossa ovat olleet mukana Suomen arvostetuimpia musiikintekijöitä, mikä on tuonut heidän musiikkiinsa lisää syvyyttä ja ammattimaista otetta.

Weranta ei kuitenkaan ole vain radiosoittoon keskittyvä bändi, vaan he ovat tunnettuja myös intensiivisistä ja huolitelluista live-esiintymisistään. Yhtye kiertää aktiivisesti ympäri Suomea, ja heidän keikkansa ovat saaneet paljon kiitosta yleisöltä ja musiikkikriitikoilta. Werannan keikkojen ytimessä on täydellinen live-soundi, josta vastaa Jari Saastamoinen, sekä Ossi Peltoniemen huolellisesti suunnittelema valoshow. Näiden elementtien yhdistelmä tekee heidän konserteistaan kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa musiikki ja visuaalisuus tukevat toisiaan saumattomasti.

Yhtyeen tulevaisuus näyttää lupaavalta. Weranta julkaisee uuden singlensä ”Mä korjaan meidät” toukokuussa 2024, ja tämä kappale antaa esimakua heidän odotetusta debyyttialbumistaan, joka julkaistaan vuonna 2025. Albumilla käsitellään suuria ja syvällisiä teemoja, kuten rakkautta, elämän kipukohtia ja syviä tunteita, jotka ovat aina olleet läsnä bändin musiikissa. Albumin tuotannosta vastaa Sampo Haapaniemi, joka tunnetaan yhteistyöstään Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin kanssa. Yhteistyö näin kokeneen tuottajan kanssa nostaa odotuksia korkealle, ja Weranta on valmis nousemaan entistä suuremmaksi tekijäksi suomalaisessa musiikkikentässä.

Werannan musiikki on erityislaatuista myös siinä, että he pyrkivät palauttamaan perinteisen bändisoiton arvostuksen. Bändi on sitoutunut siihen, että heidän musiikkinsa kuulostaa livenä yhtä hyvältä kuin levyllä, mikä ei ole aina itsestäänselvyys nykyajan popmusiikissa. Werannan jäsenet ovat omistautuneet täydellä sydämellä musiikille ja haluavat tuoda takaisin perinteisen iskelmän arvostuksen, samalla kuitenkin modernisoiden sen soundia ja tekemällä siitä houkuttelevampaa myös nuoremmalle sukupolvelle.

Werannan tarina on esimerkki siitä, kuinka omistautuminen ja intohimo voivat viedä pitkälle. Yhtye on noussut suurella työllä ja kunnianhimolla yhdeksi Suomen lupaavimmista iskelmäbändeistä. Heidän tulevaisuudensuunnitelmiinsa kuuluu konserttisalikiertue ja festivaaliesiintymiset, ja heillä on vahva halu kehittyä jatkuvasti ja saavuttaa yhä suurempaa yleisöä. Werannan jäsenet katsovat määrätietoisesti tulevaisuuteen ja ovat valmiita jatkamaan matkaansa suomalaisen musiikin huipulle.

Jätä kommentti