Lohjan uusi festivaali elävöittää teollisuusmaiseman

Lohjalla järjestetään elokuussa uusi ja ennennäkemätön ikärajaton festivaali, joka tuo yhteen sekä musiikin huippunimet että historiallisen tehdasalueen ainutlaatuisen tunnelman. Tämä kaksipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 23.-24. elokuuta, herättää eloon Pitkäniemen tehtaan miljöön Lohjanjärven rannalla. Festivaalin tähtinä nähdään muun muassa kansainvälisesti menestynyt Saara Aalto, nuorten suosikki Cledos sekä suomalaisen poprockin veteraani Anssi Kela. Lohjan kaupunginorkesterin mukanaolo tuo paikallista väriä ja syvyyttä näihin konserttielämyksiin.

Luovuus ja yhteistyö festivaalin takana

Festivaalin synnyn taustalla on Lohjan kaupunginorkesterin intendentti Heidi Ketolan visionäärinen idea, joka sai alkunsa talven aikana tehdasalueella tehdystä tutkimusmatkasta. Ketola onnistui innostamaan mukaansa paikallisia toimijoita ja yhdessä he päättivät pilotoida tehdasaluetta tapahtumakäyttöön. Näin syntyi Factory By The Lake -festivaali, jonka tavoitteena on luoda uusi, innovatiivinen tapahtumakonsepti.

Monipuolista ohjelmaa ja avoimet ovet

Festivaalin ohjelma tarjoaa laajan valikoiman elämyksiä kaikenikäisille. Saara Aallon, Anssi Kelan ja Cledosin maksullisten konserttien lisäksi alueella on runsaasti ilmaista ohjelmaa, joka sopii koko perheelle. Tapahtuma-alueelle pääsy on maksutonta, ja festivaali on avoin kaikille, mikä korostaa sen ikärajattomuutta ja yhteisöllisyyttä.

Tavoitteena yhteisöllinen festivaalikokemus

Lohjan matkailupäällikkö Jarkko Koskenmäen mukaan tapahtumaan odotetaan saapuvan noin 8 000 kävijää viikonlopun aikana. Festivaali on suunniteltu erityisesti nuoria silmällä pitäen, ja se tarjoaa heille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea live-musiikkia ja kulttuuria rennossa ja turvallisessa ympäristössä.

Saara Aalto ja orkesterin loisto

Perjantaina 23.8. klo 17 aukeavat festivaaliportit ja ilta huipentuu Saara Aallon esitykseen, joka saa tuekseen Lohjan kaupunginorkesterin. Tämä erityinen konsertti, nimeltään ”Musikaaleista uuteen maailmaan”, yhdistää Aallon monipuolisen laulutyylin ja 50-henkisen sinfoniaorkesterin mahtipontisuuden. Esityksen aikana kuullaan myös Antonín Dvořákin sinfonia numero 9, joka tarjoaa kuulijoille matkan uuteen maailmaan sävelten kautta.

Cledos tuo uuden sukupolven äänen

Lauantaina 24.8. klo 15-16 lavalle nousee nuorten suosikki, rap-artisti Cledos. Hänen energinen esiintymisensä ja moderni soundinsa luovat festivaalille nykyaikaisen ja trendikkään ilmapiirin, joka houkuttelee paikalle erityisesti nuorta yleisöä. Cledos tuo mukanaan vahvan annoksen nykyajan urbaania kulttuuria, mikä tekee festivaalista monipuolisen ja ajankohtaisen tapahtuman.

Anssi Kelan uran läpileikkaus

Lauantai-iltana, 24.8., klo 20.00-22.30 festivaalin päättää Anssi Kelan konsertti, jossa artisti esittää parhaita paloja pitkän uransa varrelta. Kelan mukana lavalle nousee myös Lohjan kaupunginorkesteri, joka tuo hänen esityksiinsä uudenlaisen, orkesterisovituksilla rikastetun ulottuvuuden. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä tarjoaa kuulijoille syvän musiikkielämyksen, jossa yhdistyvät perinteinen ja moderni suomalainen musiikki.

Festivaalijärjestelyt ja käytännön ohjeet

Suurta kävijämäärää odottaen festivaalijärjestäjät suosittelevat saapumaan tapahtuma-alueelle jalan tai pyöräillen. Sisäänkäynti sijaitsee Kotkantien päässä, ja alueelta löytyy pyöräparkki. Kauempaa tuleville suositellaan linja-autoyhteyksien hyödyntämistä, ja Lohjalle voi saapua jo edellisenä päivänä. Tapahtuma-alue on täysin asfaltoitu ja sinne pääsee helposti myös invataksilla. Pysäköinti tapahtuu kaupungin keskustassa.

Ekologisuus ja vastuullisuus etusijalla

Festivaalin järjestäjät ovat asettaneet kierrätyksen ja ympäristöystävällisyyden keskeiseen rooliin tapahtuman toteutuksessa. Ruokakojuissa on tarjolla laaja valikoima kasvisvaihtoehtoja, ja festivaalialueella on runsaasti kierrätyspisteitä. Näillä toimilla festivaali haluaa osoittaa esimerkkiä vastuullisesta tapahtumajärjestämisestä ja edistää kestävää kehitystä.

Jätä kommentti